Składniki


  • Cebula

    50g


  • Cukinia

    100g


  • Czosnek w proszku

    1g


  • Krewetki

    150g


  • Makaron ryżowy

    50g


  • Natka pietruszki

    1g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    443


  • Węglowodany (g):

    53.48


  • Białko (g):

    32.99


  • Tłuszcz (g):

    11.58

Krewetki z makaronem ryżowym i cukinią

20 min

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ryżowy ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj do niej pokrojoną w kostkę cebulę i cukinię.
  3. Gdy cebula i cukinia będą miękkie dodaj krewetki i smaż je około 2-3 minut z każdej strony.
  4. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i pietruszką.
  5. Dodaj na patelnię makaron, zmieszaj wszystkie składniki
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Krewetki z makaronem ryżowym i cukinią
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu