Składniki

  • Czarny makaron

    150g


  • Czosnek

    10g


  • Krewetki

    120g


  • Oliwa, olej z oliwek

    15g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    769


  • Węglowodany (g):

    108.61


  • Białko (g):

    44.26


  • Tłuszcz (g):

    17.91

Krewetki z czarnym makaronem i pietruszką

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki obierz z pancerzyków, oczyść i dopraw do smaku.
  2. W międzyczasie wstaw wodę na makaron i ugotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj krewetki i czosnek. Możesz dodać takie przyprawy jak odrobinę papryki ostrej czy bazylii. Całość smaż do momentu aż krewetki się usmażą.
  4. Ugotowany makaron wrzuć do krewetek i porządnie wymieszaj.

W przepisie podana została gramatura krewetek obranych.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Krewetki z czarnym makaronem i pietruszką
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu