Wczytuję...

Krewetki z czarnym makaronem i pietruszką

Krewetki z czarnym makaronem i pietruszką

40 min
Sposób przygotowania:
  1. Krewetki obierz z pancerzyków, oczyść i dopraw do smaku.
  2. W międzyczasie wstaw wodę na makaron i ugotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj krewetki i czosnek. Możesz dodać takie przyprawy jak odrobinę papryki ostrej czy bazylii. Całość smaż do momentu aż krewetki się usmażą.
  4. Ugotowany makaron wrzuć do krewetek i porządnie wymieszaj.

W przepisie podana została gramatura krewetek obranych.

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się

Składniki

  • Czarny makaron 150 g
  • Czosnek 10 g
  • Krewetki 120 g
  • Oliwa, olej z oliwek 15 g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal): 769
  • Węglowodany (g): 108.61
  • Białko (g): 44.26
  • Tłuszcz (g): 17.91