Składniki

  • Bulion warzywny - kostka

    5g


  • Bób

    250g


  • Marchewka

    20g


  • Pietruszka korzeń

    20g


  • Por

    20g


  • Seler korzeniowy

    20g


  • Ziemniaki

    20g


  • Śmietana 18%

    15g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    271


  • Węglowodany (g):

    42.9


  • Białko (g):

    16.38


  • Tłuszcz (g):

    4.94

Krem - zupa z bobu

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Bób ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Po ostudzeniu obierz.

  2. Wszystkie warzywa obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć je do garnka z gotującym się bulionem warzywnym.

  3. Całość gotuj do momentu aż wszystkie warzywa zmiękną.

  4. Zupę przypraw do smaku.

  5. Całość zblenduj na jednolitą masę. Jeśli krem będzie zbyt gęsty dodaj odrobinę bulionu.

  6. Dodaj śmietanę do smaku.

  7. Całość posyp koperkiem lub natką pietruszki.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Krem - zupa z bobu
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu