Składniki

  • Cebula

    60g


  • Chleb żytni

    60g


  • Kalmary

    350g


  • Koncentrat pomidorowy

    20g


  • Koperek świeży

    15g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    100g


  • Pomidory z puszki

    250g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    710


  • Węglowodany (g):

    71.74


  • Białko (g):

    66.13


  • Tłuszcz (g):

    18.13

Krążki kalmarowe w sosie pomidorowym

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i czosnek podsmaż na oliwie.
  2. Następnie dodaj paprykę oraz przyprawione kalmary.
  3. Całość smaż do momentu aż kalmary się przyrumienią.
  4. Do garnka wrzuć pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat oraz odrobinę wody.
  5. Gotuj do momentu, aż pomidory się rozpadną.
  6. Następnie przełóż kalmary z patelni do garnka i gotuj do momentu, aż wszystko przejdzie smakiem.
  7. Na sam koniec dodaj odrobinę koperku.
  8. Podawaj z kromką chleba razowego.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Krążki kalmarowe w sosie pomidorowym
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu