Wczytuję...

Krążki kalmarowe w sosie pomidorowym

Krążki kalmarowe w sosie pomidorowym

45 min
Sposób przygotowania:
  1. Cebulę i czosnek podsmaż na oliwie.
  2. Następnie dodaj paprykę oraz przyprawione kalmary.
  3. Całość smaż do momentu aż kalmary się przyrumienią.
  4. Do garnka wrzuć pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat oraz odrobinę wody.
  5. Gotuj do momentu, aż pomidory się rozpadną.
  6. Następnie przełóż kalmary z patelni do garnka i gotuj do momentu, aż wszystko przejdzie smakiem.
  7. Na sam koniec dodaj odrobinę koperku.
  8. Podawaj z kromką chleba razowego.

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się

Składniki

  • Cebula 60 g
  • Chleb żytni 60 g
  • Kalmary 350 g
  • Koncentrat pomidorowy 20 g
  • Koperek świeży 15 g
  • Oliwa, olej z oliwek 10 g
  • Papryka słodka czerwona 100 g
  • Pomidory z puszki 250 g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal): 749
  • Węglowodany (g): 78.97
  • Białko (g): 68.01
  • Tłuszcz (g): 20.14