Składniki

  • Bułka tarta

    50g


  • Jajko kurze

    56g


  • Jogurt typu greckiego

    40g


  • Kalmary

    120g


  • Majonez

    10g


  • Mąka pszenna

    50g


  • Oliwa, olej z oliwek

    25g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    906


  • Węglowodany (g):

    80.34


  • Białko (g):

    39.19


  • Tłuszcz (g):

    46.21

Krążki kalmarowe w panierce z dipem czosnkowym

45 min

Sposób przygotowania:

  1. W osobnych miseczkach wsyp mąkę, bułkę tartą oraz wbij jajko które należy roztrzepać.
  2. Kalmary dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Do miseczki dodaj majonez, jogurt oraz przyprawy. Całość wymieszaj i wstaw do lodówki.
  4. Kalmary obtocz w bułce, jajku i na sam końcu w mące. Smaż na patelni z dodatkiem oliwy.
  5. Podawaj z wcześniej przygotowanym dipem czosnkowym.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Krążki kalmarowe w panierce z dipem czosnkowym
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu