Wczytuję...

Kotlety z łososia z warzywami

Kotlety z łososia z warzywami

45 min
Sposób przygotowania:
  1. Oczyść rybę, usuń skórę i ości, a następnie rozdrobnij - w kubku miksującym lub posiekaj nożem.
  2. Powstałą masę połącz z sokiem z cytryny, jajkiem, posiekaną natką i szczypiorkiem, dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj kotlety grubości 2 cm.
  3. Na patelni rozgrzej połowę masła i smaż kotlety na średnim ogniu kilka minut.
  4. Brokuła podziel na różyczki, ugotuj w osolonej wodzie i podaj polany stopionym masłem.

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się

Składniki

  • Brokuły 50 g
  • Cytryna 5 g
  • Jajko kurze 56 g
  • Masło 30 g
  • Natka pietruszki 5 g
  • Pieprz czarny 1 g
  • Ryba łosoś hodowlany - surowa 120 g
  • Szczypiorek 5 g
  • Sól 1 g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal): 569
  • Węglowodany (g): 5.21
  • Białko (g): 33.56
  • Tłuszcz (g): 46.04