Składniki

  • Brokuły

    50g


  • Cytryna

    5g


  • Jajko kurze

    56g


  • Masło

    30g


  • Natka pietruszki

    5g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Ryba łosoś hodowlany - surowa

    120g


  • Szczypiorek

    5g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    569


  • Węglowodany (g):

    5.21


  • Białko (g):

    33.56


  • Tłuszcz (g):

    46.04

Kotlety z łososia z warzywami

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść rybę, usuń skórę i ości, a następnie rozdrobnij - w kubku miksującym lub posiekaj nożem.
  2. Powstałą masę połącz z sokiem z cytryny, jajkiem, posiekaną natką i szczypiorkiem, dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj kotlety grubości 2 cm.
  3. Na patelni rozgrzej połowę masła i smaż kotlety na średnim ogniu kilka minut.
  4. Brokuła podziel na różyczki, ugotuj w osolonej wodzie i podaj polany stopionym masłem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Kotlety z łososia z warzywami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu