Składniki

  • Jajko kurze

    56g


  • Mąka migdałowa

    50g


  • Przecier pomidorowy

    30g


  • Salami

    50g


  • Ser mozzarella - ser żółty

    300g


  • Serek śmietankowy

    120g


  • Łupiny babki jajowatej

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    1745


  • Węglowodany (g):

    31.13


  • Białko (g):

    108.3


  • Tłuszcz (g):

    130.65

Keto pizza

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. W naczyniu żaroodpornym rozpuść 2/3 sera mozzarella.
  3. Dodaj do niego serek śmietankowy oraz jajko. Całość wymieszaj.
  4. Następnie dodaj mąkę migdałową oraz łupiny babki jajowatej.
  5. Wyrób ciasto i uformuj z niego okrągły placek jak do tradycyjnej pizzy.
  6. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  7. Ciasto piecz najpierw około 7 minut z każdej strony.
  8. Gotowe ciasto wyjmij z piekarnika, nałóż sos, przyprawy, salami oraz starty ser.
  9. Piecz do momentu, aż ser się rozpuści.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Keto pizza
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu