Składniki

  • Cebula

    30g


  • Czosnek

    2g


  • Fasola konserwowa czerwona

    50g


  • Kasza gryczana prażona

    50g


  • Kolendra suszona

    1g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Oregano suszone

    1g


  • Papryka ostra suszona

    1g


  • Papryka słodka czerwona

    80g


  • Passata pomidorowa

    100g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    100g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    531


  • Węglowodany (g):

    64.56


  • Białko (g):

    39.99


  • Tłuszcz (g):

    15.89

Kasza gryczana po meksykańsku

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Mięso z piersi kurczaka zmiel.
  2. Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
  3. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.
  4. Czosnek pokrój w plasterki i dodaj na patelnię, smaż około minuty.
  5. Papryki pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w drobną kostkę i dodaj do cebuli, smaż około 5 minut.
  6. Na patelnię dodaj mięso, gdy będzie gotowe wlej passatę pomidorową, całość duś około 10 minut.
  7. Fasolę odsącz z zalewy. Dodaj na patelnię i podgrzewaj jeszcze minutę.
  8. Całość dopraw.
  9. Podawaj z kaszą gryczaną.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Kasza gryczana po meksykańsku
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu