Składniki

  • Chleb razowy

    70g


  • Jajko kurze

    56g


  • Miód

    2g


  • Musztarda

    10g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Papryka słodka czerwona

    30g


  • Rukola

    8g


  • Szalotka

    5g


  • Tuńczyk w oleju z puszki

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    364


  • Węglowodany (g):

    35.67


  • Białko (g):

    22.16


  • Tłuszcz (g):

    15.06

Kanapka z tuńczykiem i jajkiem sadzonym

15 min

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj jajko sadzone: na patelni rozgrzej oliwę, wbij jajko i smaż na małym ogniu, aż żółtko się zetnie.
  2. Tuńczyka odsącz z oliwy, paprykę pokrój w paski, szalotkę w cienkie pióra.
  3. Przygotuj sos: do musztardy dodaj kroplę miodu, dokładnie wymieszaj.
  4. Na jedną kromkę chleba nałóż odsączonego tuńczyka, paski papryki, cebulę, rukolę i polej sosem, nałóż na to usmażone jajko i przykryj drugą kromką.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Kanapka z tuńczykiem i jajkiem sadzonym
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu