Składniki

  • Bułka grahamka

    120g


  • Jogurt naturalny 3%

    20g


  • Majonez

    5g


  • Masło

    10g


  • Ogórek konserwowy

    20g


  • Pierś z indyka bez skóry

    120g


  • Pomidor czerwony

    20g


  • Sałata masłowa

    30g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    588


  • Węglowodany (g):

    71.19


  • Białko (g):

    40.07


  • Tłuszcz (g):

    16.47

Kanapka z piersią z indyka

25 min

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z indyka dopraw do smaku i ugrilluj na patelni grillowej lub w opiekaczu.
  2. W międzyczasie przygotuj sos, którym polejesz mięso. Do miseczki wrzuć jogurt, majonez oraz ulubione przyprawy. Dopraw do smaku i wymieszaj.
  3. Gdy mięso się ugrilluje zdejmij je z patelni. Następnie połóż na nią przecięte bułki, posmarowane masłem, aby się przyrumieniły. Możesz je również podpiec w tosterze lub opiekaczu.
  4. Na dolną połowę bułki połóż sałatę, mięso, ogórka i pomidora. Całość polej przygotowanym wcześniej sosem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Kanapka z piersią z indyka
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu