Składniki

  • Chleb żytni

    100g


  • Ciecierzyca konserwowa

    90g


  • Cytryna

    10g


  • Czosnek

    5g


  • Koperek świeży

    10g


  • Nasiona sezamu

    10g


  • Oliwa, olej z oliwek

    6g


  • Papryka słodka czerwona

    50g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    511


  • Węglowodany (g):

    73.42


  • Białko (g):

    17.21


  • Tłuszcz (g):

    17.46

Kanapka z pastą z papryki i ciecierzycy

25 min

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miseczki.
  2. Dodaj ciecierzycę sezam, posiekany czosnek, oliwę i sok z cytryny. Wszystko zblenduj na jednolitą masę.
  3. Gotową pastę rozsmaruj na kanapkach i posyp koperkiem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Kanapka z pastą z papryki i ciecierzycy
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu