Składniki

  • Awokado

    110g


  • Bazylia świeża

    6g


  • Chleb żytni

    120g


  • Cytryna

    5g


  • Czosnek

    6g


  • Pomidor czerwony

    50g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    508


  • Węglowodany (g):

    71.9


  • Białko (g):

    13.47


  • Tłuszcz (g):

    20.27

Kanapka z pastą z awokado, pomidorem i czosnkiem

25 min

Sposób przygotowania:

  1. Awokado obierz, pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miseczki.
  2. Następnie dodaj zmiażdżony czosnek, sok z cytryny oraz bazylię. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Gotową pastę rozsmaruj na chlebie. Na wierch poukładaj pomidora.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Kanapka z pastą z awokado, pomidorem i czosnkiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu