Składniki

  • Awokado

    250g


  • Jajko kurze

    112g


  • Koperek świeży

    5g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pomidorki koktajlowe

    100g


  • Szczypiorek

    5g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    577


  • Węglowodany (g):

    25.34


  • Białko (g):

    20.51


  • Tłuszcz (g):

    47.43

Jajko zapiekane w awokado

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 200 stopni
  2. Awokado dokładnie umyj, przekrój na pół. Usuń pestkę. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Umieść dwie połówki awokado w naczyniu do zapiekania.
  4. Do każdej połówki awokado wbij jajko (gdy otwór powstały po pestce będzie zbyt mały, możesz go poszerzyć łyżeczką).
  5. Umieść w piekarniku i piecz przez około 15 minut.
  6. Gotową zapiekankę posyp posiekanym szczypiorkiem i koperkiem.
  7. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Jajko zapiekane w awokado
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu