Składniki

  • Cynamon

    2g


  • Erytrol/Erytrytol

    200g


  • Jabłko

    1000g


  • Jajko kurze

    280g


  • Masło

    250g


  • Mąka pszenna

    150g


  • Mąka ziemniaczana

    150g


  • Proszek do pieczenia

    5g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    3802


  • Węglowodany (g):

    382.38


  • Białko (g):

    65.82


  • Tłuszcz (g):

    233.11

Jabłecznik - cała blacha

120 min

Sposób przygotowania:

  1. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie podsmaż na patelni z dodatkiem odrobiny masła, cukru i cynamonu.

  2. Masło wraz z cukrem ubij na puszystą masę. Następnie dodawaj po kolei żółta do masła, ciągle mieszając. Gdy masa będzie puszysta dodaj mąki oraz proszek do pieczenia. Całość wymieszaj ręcznie lub robotem. Na sam koniec do powstałej masy dodaj ubite na sztywną masę białka. Ponownie wymieszaj.
  3. Część ciasta wyłóż do foremki. Następnie dodaj podsmażone jabłka. Na sam wierzch ponownie wyłóż ciasto.

  4. Gotową masę piecz w temperaturze 180 stopni przez około 40-45 minut.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Jabłecznik - cała blacha
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu