Składniki

  • Czosnek

    2g


  • Kalafior

    40g


  • Karkówka wieprzowa - surowa

    150g


  • Liść laurowy

    2g


  • Oliwa, olej z oliwek

    30g


  • Papryka słodka czerwona

    40g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Sól

    1g


  • Woda

    350g


  • Ziele angielskie

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    702


  • Węglowodany (g):

    7.92


  • Białko (g):

    36.11


  • Tłuszcz (g):

    59.03

Gotowana karkówka

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w większą kostkę i obsmaż na oliwie.
  2. Dodaj do niego pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek.
  3. Całość zalej ciepłą wodą, dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Pod koniec gotowania dodaj kalafior podzielony na różyczki. Gotuj do miękkości.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Gotowana karkówka
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu