Składniki

  • Borówka amerykańska

    30g


  • Cukier puder

    15g


  • Erytrol/Erytrytol

    10g


  • Jajko kurze

    55g


  • Masło

    20g


  • Mleko krowie 2%

    70g


  • Mąka pszenna

    70g


  • Proszek do pieczenia

    3g


  • Śmietana 30%

    50g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    735


  • Węglowodany (g):

    79.03


  • Białko (g):

    17.99


  • Tłuszcz (g):

    38.62

Gofry z bitą śmietaną i borówkami

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Mleko i masło wrzuć do rondelka i podgrzej.
  2. Jajko rozbij w misce. Dodaj do niego cukier trzcinowy oraz schłodzone mleko z masłem. Na samym końcu dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość zmiksuj na jednolitą masę.
  3. Ciasto odstaw na 10 minut. W międzyczasie rozgrzej gofrownicę.
  4. Borówki posyp cukrem pudrem. Możesz je zblendować lub rozgnieść widelcem. Całość wymieszaj. Śmietankę ubij z niewielką ilością cukru pudru.
  5. Gdy gofry się upieczą odstaw je do ostygnięcia. Na wierz połóż bitą śmietanę oraz mus borówkowy
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Gofry z bitą śmietaną i borówkami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu