Składniki

  • Bulion warzywny - kostka

    5g


  • Cebula

    50g


  • Ocet winny

    10g


  • Ogórek zielony

    70g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    50g


  • Pomidor czerwony

    200g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    180


  • Węglowodany (g):

    19.78


  • Białko (g):

    3.41


  • Tłuszcz (g):

    10.91

Gazpacho

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Do wysokiego naczynia wrzuć obrane i pokrojone w kostkę pomidory, ogórki, paprykę oraz cebulę.
  2. Całość zblenduj na jednolity płyn. Dodaj bulion warzywny.
  3. Dorzuć oliwę, ocet winny, ząb zmiażdżonego czosnku oraz przyprawy. Ponownie zmiksuj.
  4. Zupę wstaw do lodówki aby się schodziła. Podawaj z kromką przypieczonego chleba.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Gazpacho
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu