Składniki

  • Cytryna

    3g


  • Czosnek

    3g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka ostra suszona

    1g


  • Papryka słodka w proszku

    1g


  • Pieprz ziołowy

    1g


  • Rozmaryn suszony

    1g


  • Ryba dorsz atlantycki - surowa

    150g


  • Seler korzeniowy

    400g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    397


  • Węglowodany (g):

    40.66


  • Białko (g):

    33.35


  • Tłuszcz (g):

    12.59

Dorsz pieczony z frytkami z selera

60 min

Sposób przygotowania:

  1. Dorsza dokładnie umyj, natrzyj rybę przekrojonym na pół ząbkiem czosnku, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem i dopraw słodką papryką, odstaw.
  2. Piekarnik nagrzej do 200 stopni.
  3. Selera obierz, umyj i pokrój w słupki, przełóż do miski i wymieszaj z oliwą, ostrą papryką, rozmarynem i solą.
  4. Doprawione frytki wyłóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia i piecz aż do miękkości
  5. Około 15 - 20 minut przed końcem pieczenia przemieszaj frytki i włóż do piekarnika rybę.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Dorsz pieczony z frytkami z selera
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu