Składniki

  • Bataty

    200g


  • Limonka

    10g


  • Ogórek zielony

    60g


  • Olej rzepakowy

    10g


  • Rozmaryn suszony

    1g


  • Ryba dorsz atlantycki - surowa

    120g


  • Rzodkiewka

    60g


  • Sałata lodowa

    30g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    388


  • Węglowodany (g):

    47.04


  • Białko (g):

    25.7


  • Tłuszcz (g):

    11.24

Dorsz pieczony z batatami i sałatką

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść, posól, popieprz i skrop sokiem z limonki.
  2. Obierz batata, pokrój w cienkie plastry, skrop olejem, posyp solą i rozmarynem.
  3. Rybę i batata piecz w temperaturze 180 °C przez 30 minut.
  4. Z warzyw zrób sałatkę, dodając sok z limonki i olej.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Dorsz pieczony z batatami i sałatką
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu