Składniki

  • Cukier trzcinowy

    15g


  • Laska wanilii - Ekstrakt waniliowy

    5g


  • Śmietana 36%

    40g


  • Żółtko kurze

    40g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    339


  • Węglowodany (g):

    18.1


  • Białko (g):

    7.25


  • Tłuszcz (g):

    25.02

Creme brulee

210 min

Sposób przygotowania:

  1. Śmietankę podgrzej ale nie gotuj. Dodaj ekstrakt waniliowy lub ziarenka z laski wanilii.
  2. W osobnym naczyniu utrzyj żółtka z cukrem. (Zostaw trochę cukru na karmel). Zrób to za pomocą blendera lub miksera ale na najniższych obrotach. Żółtka nie mogą mieć puszystej konsystencji.
  3. Za pomocą szpatułki dodawaj stopniowo schłodzoną śmietankę. Mieszaj delikatnie.
  4. Gotowy płyn przelej do foremek.
  5. Piecz w temperaturze 100 stopni przez około 60 minut.
  6. Studź przez około 2 godziny w lodówce.
  7. W międzyczasie gdy krem się schłodzi na sam wierzch wsyp odrobinę cukru. Skartelizuj go za pomocą palnika lub grzałki w piekarniku ale na najwyższej temperaturze. Ponownie schłodź deser.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Creme brulee
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu