Składniki

  • Amarantus

    15g


  • Czekolada gorzka

    50g


  • Daktyle

    25g


  • Erytrol/Erytrytol

    30g


  • Kakao

    10g


  • Mleczko kokosowe 24% tłuszczu

    150g


  • Mleko migdałowe

    50g


  • Olej kokosowy

    5g


  • Wiórki kokosowe

    75g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    1341


  • Węglowodany (g):

    83.58


  • Białko (g):

    16.02


  • Tłuszcz (g):

    106.99

Ciasto kokosowo - czekoladowe

150 min

Sposób przygotowania:

Przed rozpoczęciem robienia ciasta, najlepiej dzień wcześniej, mleczko kokosowe wstaw do lodówki, aby powstała stała konsystencja.

Ciasto

  1. Daktyle zalej niewielką ilością wrzątku, aby zmiękły. Mocz przez około 15 minut.
  2. Amarantusa, 2/3 wiórków koksowych, olej kokosowy, kakao, daktyle oraz wodę z moczenia daktyli wrzuć do blendera i miksuj na jednolitą masę.
  3. Gotową masę wyłóż na blachę. Równomiernie rozłóż i włóż do zamrażarki na około 30 minut. Krem kokosowy
  4. Z dobrze schłodzonej puszki, wyciągnij tylko stałą warstwę kokosa. Dodaj połowę erytrolu i ubij na sztywno. Następnie dodaj pozostałe wiórki koksowe. Delikatnie wymieszaj. Polewa
  5. Do garnuszka wrzuć połamaną czekoladę, resztę erytrolu oraz mleko migdałowe. Podgrzej na bardzo małym ogniu do momentu, aż czekolada się rozpuści. Układanie warstw
  6. Na gotowe ciasto rozsmaruj krem koksowy i wstaw do lodówki na około 15 minut.
  7. Następnie ostudzoną czekoladę rozlej na kremie koksowym. Ciasto włóż do lodówki na 1 godzinę.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Ciasto kokosowo - czekoladowe
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu