Składniki

  • Borówka amerykańska

    350g


  • Cukier puder

    5g


  • Erytrol/Erytrytol

    200g


  • Jajko kurze

    224g


  • Masło

    200g


  • Mąka pszenna

    200g


  • Proszek do pieczenia

    5g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    2704


  • Węglowodany (g):

    211.44


  • Białko (g):

    53.08


  • Tłuszcz (g):

    186.64

Ciasto borówkowe

60 min

Sposób przygotowania:

  1. Borówki umyj i pozostaw do wyschnięcia.
  2. Masło rozpuść w rondelku i ostudź.
  3. W wysokim naczyniu rozbij jajka. Dodaj cukier i ubij na puszystą masę. Dodaj chłodne masło. Całość wymieszaj.
  4. Do ubitej masy stopniowo dodawaj mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia.
  5. Do gotowej masy dodaj część owoców.
  6. Gotowe ciasto przełóż do foremki. Na wierz poukładaj pozostałe owoce.
  7. Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.
  8. Ciasto posyp cukrem pudrem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Ciasto borówkowe
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu