Składniki

  • Cebula

    30g


  • Fasola konserwowa czerwona

    70g


  • Kolendra suszona

    1g


  • Kukurydza konserwowa

    50g


  • Natka pietruszki

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryczka chili czerwona

    1g


  • Papryka ostra suszona

    1g


  • Papryka słodka czerwona

    100g


  • Passata pomidorowa

    150g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Ryż biały krótkoziarnisty

    70g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    547


  • Węglowodany (g):

    98.48


  • Białko (g):

    13.61


  • Tłuszcz (g):

    12.06

Chili sin carne

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.
  2. Paprykę pokrój w drobną kostkę i dodaj do cebuli, smaż około 5 minut.
  3. Papryczkę chili posiekaj i dodaj na patelnię, smaż minutę.
  4. Dodaj passatę pomidorową, duś całość przez około 8 minut.
  5. Dodaj odsączoną kukurydzę i fasolę, dopraw.
  6. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Chili sin carne
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu