Składniki

  • Cebula

    50g


  • Curry w proszku

    1g


  • Czosnek

    2g


  • Groszek zielony konserwowy

    50g


  • Imbir - korzeń

    10g


  • Marchewka

    50g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryczka chili czerwona

    1g


  • Papryka słodka czerwona

    100g


  • Papryka słodka zielona

    100g


  • Pomidory z puszki

    120g


  • Ryż biały

    50g


  • Tymianek suszony

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    450


  • Węglowodany (g):

    79.05


  • Białko (g):

    11.31


  • Tłuszcz (g):

    11.76

Chakalaka z ryżem

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oliwie w garnku.
  3. Imbir zetrzyj na tarce, połowę odłóż, drugą część dodaj do cebuli.
  4. Do garnka dodaj posiekaną papryczkę chili, curry i tymianek.
  5. Marchew zetrzyj na tarce, dodaj do garnka i smaż przez 3 minuty.
  6. Papryki pokrój w kostkę dodaj do garnka i smaż przez 5 minut.
  7. Warzywa w garnku dopraw solą, pieprzem i dodaj drugą część imbiru.
  8. Wlej do garnka pomidory, wymieszaj i gotuj przez 3 minuty.
  9. Groszek odsącz, dodaj do garnka.
  10. Podawaj z ugotowanym ryżem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Chakalaka z ryżem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu