Składniki

  • Awokado

    70g


  • Bataty

    120g


  • Ciecierzyca konserwowa

    50g


  • Cytryna

    10g


  • Czosnek

    2g


  • Marchewka

    45g


  • Natka pietruszki

    15g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Orzechy nerkowca

    30g


  • Papryka ostra suszona

    1g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Rukola

    25g


  • Soczewica konserwowa

    50g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    619


  • Węglowodany (g):

    62.91


  • Białko (g):

    17.02


  • Tłuszcz (g):

    35.5

Buddha bowl

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Marchew i bataty obierz, pokrój w słupki, wymieszaj z połową oliwy, ostrą papryką i piecz w 180 stopniach przez 25 minuty.
  2. Ciecierzycę i soczewicę odsącz z zalewy.
  3. W dużej płaskiej misce układaj po kolei: plastry awokado, pieczone warzywa, rukolę, ciecierzycę i soczewicę.
  4. Przygotuj sos: zblenduj pokruszone nerkowce z oliwą, posiekaną natką pietruszki, sokiem z cytryny i czosnkiem.
  5. Polej gotowe danie sosem pietruszkowym.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Buddha bowl
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu