Składniki

  • Amarantus

    50g


  • Erytrol/Erytrytol

    15g


  • Maliny

    70g


  • Mleko migdałowe

    200g


  • Orzechy nerkowca

    30g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    418


  • Węglowodany (g):

    52.66


  • Białko (g):

    13.89


  • Tłuszcz (g):

    19.04

Amarantusianka z owocami

25 min

Sposób przygotowania:

  1. Ziarna amarantusa opłucz pod wodą, następnie upraż na patelni (pozbędziesz się dzięki temu charakterystycznej goryczki).
  2. Ziarna zalej mlekiem migdałowym i gotuj przez 15 minut na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
  3. Pod koniec gotowania dodaj erytrytol, wymieszaj.
  4. Amarantusiankę podawaj z owocami i posiekanymi orzechami laskowymi.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Amarantusianka z owocami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu