Składniki

  • Amarantus

    50g


  • Cynamon

    1g


  • Jabłko

    170g


  • Miód

    15g


  • Mleko migdałowe

    200g


  • Orzechy nerkowca

    30g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    518


  • Węglowodany (g):

    80.94


  • Białko (g):

    13.57


  • Tłuszcz (g):

    18.89

Amarantus z jabłkiem i cynamonem

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Ziarna amarantusa opłucz pod wodą i upraż na suchej patelni (by pozbyć się goryczki).
  2. Ziarna zalej mlekiem migdałowym i gotuj ok. 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
  3. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę.
  4. Wymieszaj z cynamonem, przełóż na patelnię i chwilę podgrzewaj, gdy jabłko będzie ciepłe dodaj miód.
  5. Ugotowany amarantus przelej do miseczki, dodaj ciepłe jabłka i pokruszone orzechy.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Amarantus z jabłkiem i cynamonem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu