Składniki

  • Awokado

    30g


  • Bób

    30g


  • Cebula

    5g


  • Chleb żytni

    100g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    375


  • Węglowodany (g):

    54.84


  • Białko (g):

    10.84


  • Tłuszcz (g):

    12.88

Tosty z pastą z bobu i awokado

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu płuczemy w lodowatej wodzie. Następnie obieramy.

  2. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki.

  3. Obrany bób oraz awokado blendujemy na gładką maskę. Dodajemy oliwę oraz ulubione przyprawy. Całość mieszamy.

  4. Gotową pastą smarujemy kanapki. Możemy je wcześniej przypiec w tosterze lub na patelni.

Kanapki możemy udekorować świeżymi liśćmi mięty, bazylii lub kiełkami.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Tosty z pastą z bobu i awokado
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu