Składniki

  • Bakłażan

    120g


  • Bazylia świeża

    15g


  • Natka pietruszki

    15g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pomidory suszone na słońcu

    25g


  • Przecier pomidorowy

    130g


  • Ryż brązowy długoziarnisty

    80g


  • Tofu naturalne

    150g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    609


  • Węglowodany (g):

    88.64


  • Białko (g):

    22.72


  • Tłuszcz (g):

    20.57

Tofu z ryżem, pomidorami bakłażanem i bazylią

60 min

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidory namocz we wrzątku do miękkości.
  2. Tofu pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy.
  3. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do tofu.
  4. Następnie dodaj przecier pomidorowy, przyprawy do smaku i duś około 5-10 minut.
  5. Na koniec dodaj ryż, liście bazylii i posyp pietruszką.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Tofu z ryżem, pomidorami bakłażanem i bazylią
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu