Składniki

  • Awokado

    70g


  • Cebulka dymka

    30g


  • Czosnek

    3g


  • Komosa ryżowa - Quinoa

    50g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka żółta

    100g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    100g


  • Sól

    1g


  • Tymianek suszony

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    574


  • Węglowodany (g):

    48.71


  • Białko (g):

    38.31


  • Tłuszcz (g):

    27.32

Szaszłyki z kurczaka, komosą i dipiem paprykowym

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Komosę ugotuj według instrukcji.
  2. Paprykę oczyść i pokrój w większe kawałki i razem z białymi częściami dymki wrzuć do garnka.
  3. Dodaj do nich ząbek czosnku, oliwę, skrop cytryną i duś pod przykryciem ok. 20 min. Następnie zblenduj na gładką masę.
  4. Pokrój pierś wzdłuż na paski grubości 2 cm i zieloną dymkę na kawałki 2 cm.
  5. Nabijaj na szpadki mięso i cebulę (zawijając mięso w zygzak na wykałaczce).
  6. Skrop oliwą, sokiem z cytryny, posyp tymiankiem, solą i pieprzem.
  7. Grilluj na rozgrzanej patelni (lub w piekarniku) po 8 minut z każdej strony.
  8. Podawaj na dipie paprykowym z pokrojonym awokado i komosą.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Szaszłyki z kurczaka, komosą i dipiem paprykowym
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu