Składniki

  • Listki alg morskich

    2g


  • Mango

    25g


  • Młody imbir

    3g


  • Ogórek zielony

    15g


  • Ryba łosoś - wędzony

    30g


  • Ryż biały

    50g


  • Serek śmietankowy

    30g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    302


  • Węglowodany (g):

    46.56


  • Białko (g):

    12.72


  • Tłuszcz (g):

    6.67

Sushi z wędzonym łososiem

50 min

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na listek alg nałóż ugotowany ryż, opcjonalnie bardzo niewielką ilość pasty wasabi, serek śmietankowy, kawałki imbiru, wędzonego łososia oraz paski obranego mango i ogórka.
  3. Całość zwiń za pomocą specjalnej maty do sushi. Sushi pokrój na średniej grubości ruloniki. Opcjonalnie podawaj z sosem sojowym.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Sushi z wędzonym łososiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu