Składniki

  • Boczek wędzony

    50g


  • Cebula

    50g


  • Makaron pszenny

    100g


  • Ser mozzarella - ser żółty

    20g


  • Śmietana 30%

    20g


  • Żółtko kurze

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    720


  • Węglowodany (g):

    82.22


  • Białko (g):

    31.16


  • Tłuszcz (g):

    29.8

Spaghetti carbonara z boczkiem

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Boczek oraz cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w rondelku. Gdy składniki się zeszklą dodaj odrobinę wody.

  2. Do miseczki wlej śmietanę, dodaj żółtko oraz starty ser. Całość wymieszaj i dodaj do boczku i cebulki. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez chwilę. Dopraw do smaku.

  3. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  4. Gotowy sos wymieszaj z makaronem i wyłóż na talerz.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Spaghetti carbonara z boczkiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu