Składniki

  • Bazylia suszona

    1g


  • Cebula

    50g


  • Czosnek

    4g


  • Makaron ryżowy

    50g


  • Marchewka

    30g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Oregano suszone

    1g


  • Pietruszka korzeń

    30g


  • Przecier pomidorowy

    100g


  • Seler korzeniowy

    30g


  • Ser mozzarella - kulka

    50g


  • Soczewica czerwona sucha

    50g


  • Woda

    300g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    695


  • Węglowodany (g):

    101.09


  • Białko (g):

    30.45


  • Tłuszcz (g):

    20.79

Soczewica z pomidorowym sosem

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Soczewicę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
  2. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Do rondla wlej oliwę, dodaj startą włoszczyznę, posiekaną cebulę i czosnek. Smaż 5 minut na średnim ogniu.
  4. Do warzyw dodaj przecier, wodę, przyprawy. Gotuj do miękkości. Następnie dodaj soczewicę.
  5. Gotową potrawę wyłóż na talerz i posyp kawałkami mozzarelli.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Soczewica z pomidorowym sosem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu