Składniki

  • Awokado

    40g


  • Cytryna

    5g


  • Fasola konserwowa czerwona

    30g


  • Kasza jaglana

    60g


  • Ocet balsamiczny

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Papryka słodka żółta

    40g


  • Pomidorki koktajlowe

    30g


  • Rukola

    10g


  • Zioła prowansalskie

    2g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    388


  • Węglowodany (g):

    56.74


  • Białko (g):

    10.25


  • Tłuszcz (g):

    13.74

Sałatka z kaszą jaglaną, papryką, rukolą, czerwoną fasolą, awokado i pomidorami

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wyłóż na talerz.
  2. Umyj rukolę i rozłóż ją na kaszy jaglanej.
  3. Następnie dodaj plastry awokado, przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe, czerwoną fasole oraz pokrojoną paprykę.
  4. W miseczce wymieszaj oliwę, ocet balsamiczny, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól i pieprz
  5. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Sałatka z kaszą jaglaną, papryką, rukolą, czerwoną fasolą, awokado i pomidorami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu