Składniki

  • Erytrol/Erytrytol

    15g


  • Jajko kurze

    56g


  • Mąka orkiszowa pełnoziarnista

    50g


  • Olej rzepakowy

    5g


  • Ser twarogowy półtłusty

    100g


  • Truskawki

    70g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    420


  • Węglowodany (g):

    39.08


  • Białko (g):

    31


  • Tłuszcz (g):

    15.54

Placuszki twarogowe z truskawkami

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Oddziel białko od żółtka.
  2. Do miski przełóż twaróg oraz żółtko i rozgnieć widelcem z dodatkiem erytrytolu.
  3. Do twarogu dodaj mąkę, wymieszaj.
  4. Białko ubij mikserem, następnie delikatnie wmieszaj do masy twarogowej.
  5. Rozgrzej olej na patelni i nakładaj po około 2 łyżki masy.
  6. Smaż około 3 minuty z każdej strony.
  7. Podawaj z truskawkami.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Placuszki twarogowe z truskawkami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu