60 min
Sposób przygotowania:
Do małego rondelka wlej wodę, mleko oraz oliwę. Całość delikatnie podgrzej. Następnie dodaj cukier, drożdże, odrobinę mąki oraz sól. Całość wmieszaj. Poczekaj aż zrobi się zaczyn.
Do zaczynu stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj. Ciasto wyrabiaj do momentu, aż będzie odchodziło od ręki. Jeśli ciasto będzie zbyt klejące dodaj odrobinę mąki.
Ciasto włóż do naczynia i pozostaw do wyrośnięcia.
Do garnka wrzuć koncentrat pomidorowy, dodaj odrobinę wody oraz przyprawy. Całość mieszaj, aż otrzymasz płynną konsystencje.
Gotowe ciasto rozwałkuj na średniej grubości placek i przełóż na blachę do pieczenia pizzy. Pozostaw na około 15 minut.
Ciasto posmaruj sosem pomidorowym. Posyp startym serem.
Poukładaj pocięte na mniejsze kawałki pieczarki oraz szynkę.
Pizzę możesz piec w temperaturze 300 stopni przez około 4-5 minut lub w temperaturze 230-250 przez około 6-8 minut. Piekarnik ustawiony jest na termoobieg.
Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto
Zarejestruj sięJuż teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.