Składniki

  • Bułka tarta

    5g


  • Masło

    20g


  • Mąka pszenna

    70g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieczarki

    50g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    100g


  • Szpinak

    50g


  • Woda

    40g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    673


  • Węglowodany (g):

    60.47


  • Białko (g):

    39.08


  • Tłuszcz (g):

    31.11

Pierogi z piersią z kurczaka, pieczarkami i szpinakiem

40 min

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj mąkę i sól. Dodaj odrobinę oliwy oraz gorącą wodę. Ciasto wyrób za pomocą robota lub ręcznie. Jeśli ciasto będzie klejące można dosypać więcej mąki. Pozostaw je na 15 minut w misce pod przykryciem.

  2. Pierś z kurczaka przypraw i ugrilluj na patelni z odrobiną oliwy.

  3. Starte pieczarki oraz szpinak usmaż na tłuszczu pozostałym po grillowaniu kurczaka.

  4. Mięso zmiel za pomocą maszynki do mięsa i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dopraw do smaku.

  5. Z gotowego ciasta oraz farszu ulep pierogi.

  6. Gotowe pierogi wrzuć do gotującej się, osolonej wody. Gotuj do momentu, aż wypłyną na wierzch.

  7. Ugotowane pierogi wyłóż na talerz.

  8. Całość polej roztopionym masłem, wymieszanym z bułką tartą.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Pierogi z piersią z kurczaka, pieczarkami i szpinakiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu