40 min
Sposób przygotowania:
W misce wymieszaj mąkę i sól. Dodaj odrobinę oliwy oraz gorącą wodę. Ciasto wyrób za pomocą robota lub ręcznie. Jeśli ciasto będzie klejące można dosypać więcej mąki. Pozostaw je na 15 minut w misce pod przykryciem.
Pierś z kurczaka przypraw i ugrilluj na patelni z odrobiną oliwy.
Starte pieczarki oraz szpinak usmaż na tłuszczu pozostałym po grillowaniu kurczaka.
Mięso zmiel za pomocą maszynki do mięsa i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dopraw do smaku.
Z gotowego ciasta oraz farszu ulep pierogi.
Gotowe pierogi wrzuć do gotującej się, osolonej wody. Gotuj do momentu, aż wypłyną na wierzch.
Ugotowane pierogi wyłóż na talerz.
Całość polej roztopionym masłem, wymieszanym z bułką tartą.
Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto
Zarejestruj sięJuż teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.