60 min
Sposób przygotowania:
W misce wymieszaj mąkę i sól. Dodaj odrobinę oliwy oraz gorącą wodę. Ciasto wyrób za pomocą robota lub ręcznie. Jeśli ciasto będzie klejące można dosypać więcej mąki. Pozostaw je na 15 minut w misce pod przykryciem.
Bób ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu wypłucz w lodowatej wodzie. A po ostygnięciu obierz ze skóry.
Bób wrzuć do wysokiego naczynia. Dodaj ulubione przyprawy oraz pozostałą ilość oliwy. Zblenduj na jednolitą masę.
Z gotowego ciasta oraz farszu ulep pierogi.
Gotowe pierogi wrzuć do gotującej się, osolonej wody. Gotuj do momentu aż wypłyną na wierzch.
Ugotowane pierogi wyłóż na talerz.
Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto
Zarejestruj sięJuż teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.