Składniki

  • Bób

    300g


  • Mąka pszenna

    100g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Woda

    50g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    668


  • Węglowodany (g):

    111.41


  • Białko (g):

    27.13


  • Tłuszcz (g):

    12.78

Pierogi z bobem

60 min

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj mąkę i sól. Dodaj odrobinę oliwy oraz gorącą wodę. Ciasto wyrób za pomocą robota lub ręcznie. Jeśli ciasto będzie klejące można dosypać więcej mąki. Pozostaw je na 15 minut w misce pod przykryciem.

  2. Bób ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu wypłucz w lodowatej wodzie. A po ostygnięciu obierz ze skóry.

  3. Bób wrzuć do wysokiego naczynia. Dodaj ulubione przyprawy oraz pozostałą ilość oliwy. Zblenduj na jednolitą masę.

  4. Z gotowego ciasta oraz farszu ulep pierogi.

  5. Gotowe pierogi wrzuć do gotującej się, osolonej wody. Gotuj do momentu aż wypłyną na wierzch.

  6. Ugotowane pierogi wyłóż na talerz.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Pierogi z bobem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu