Składniki

  • Bakłażan

    300g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Pieczarki

    70g


  • Pomidorki koktajlowe

    100g


  • Ser mozzarella - ser żółty

    30g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    235


  • Węglowodany (g):

    22.64


  • Białko (g):

    12.75


  • Tłuszcz (g):

    12.42

Pieczony bakłażan z warzywami i mozzarellą

80 min

Sposób przygotowania:

  1. Bakłażana przetnij na pół i wydrąż.

  2. Pieczarki oraz miąższ z bakłażana zetrzyj na tartce o drobnych oczkach.

  3. Dopraw do smaku.

  4. Gotową mieszanką nafaszeruj połówki bakłażana.

  5. Pomidorki koktajlowe pokrój na plasterki, mozzarellę zetrzyj na tartce i rozłóż na górze bakłażana.

  6. Piecz w 200 stopniach przez co najmniej 60 minut.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Pieczony bakłażan z warzywami i mozzarellą
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu