Składniki

  • Awokado

    140g


  • Orzechy włoskie

    20g


  • Rukola

    20g


  • Ser feta

    60g


  • Sok z limonki

    5g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    513


  • Węglowodany (g):

    17.34


  • Białko (g):

    16.68


  • Tłuszcz (g):

    45.42

Pasta z awokado, fety i rukoli

20 min

Sposób przygotowania:

  1. Awokado skropione sokiem z limonki zblenduj z rukolą i serem feta na gładką masę.

  2. Tutaj istotne jest aby w potrawie aromat rukoli był dość mocno wyczuwalny. W tym celu użyj naturalnie wyhodowanej rukoli charakteryzującej się bardzo intensywnym aromatem (jedną garść) lub dodaj co najmniej dwie garści standardowej rukoli.

  3. Dodaj pokruszone orzechy i dopraw solą i pieprzem wg. uznania.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Pasta z awokado, fety i rukoli
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu