Składniki

  • Cebula

    20g


  • Cukinia

    100g


  • Natka pietruszki

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    100g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Przecier pomidorowy

    100g


  • Sól

    1g


  • Udziec wołowy

    100g


  • Ziemniaki

    200g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    461


  • Węglowodany (g):

    55.77


  • Białko (g):

    28.93


  • Tłuszcz (g):

    15.01

Papryka faszerowana wołowiną

60 min

Sposób przygotowania:

  1. Mięso zmiel lub kup już zmielone. Wymieszaj z posiekaną cebulą i natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
  2. Paprykę oczyść, do środka włóż mięso. Przełóż do wąskiego garnka, wlej 100 ml wody, przecier i oliwę.
  3. Duś pod przykryciem, aż mięso się ugotuje (ok. 30 min.).
  4. Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną w kostkę cukinię.
  5. Ziemniaki oczyść, pokrój w ćwiartki i ugotuj.
  6. Gotową potrawę wyłóż na talerz.

Zamiast udźca możesz użyć innego rodzaju wołowiny.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Papryka faszerowana wołowiną
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu