Składniki

  • Cebula

    70g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Papryka słodka czerwona

    150g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    50g


  • Ryż biały

    50g


  • Ser mozzarella - ser żółty

    10g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    392


  • Węglowodany (g):

    55.4


  • Białko (g):

    21.74


  • Tłuszcz (g):

    9.78

Papryka faszerowana kurczakiem i ryżem

60 min

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  2. Drobną posiekaną cebulę wraz czosnkiem podsmaż na patelni.
  3. Dodaj zmieloną pierś z kurczaka. Dopraw do smaku. Smaż do momentu aż kurczak się zarumieni.
  4. Ugotowany ryż wymieszaj z kurczakiem.
  5. Paprykę wydrąż i nafaszeruj.
  6. Posyp startym serem.
  7. Piecz w piekarniku przez około 40 minut w 180 stopniach.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Papryka faszerowana kurczakiem i ryżem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu