Składniki

  • Awokado

    40g


  • Cebula

    30g


  • Cytryna

    5g


  • Jajko kurze

    112g


  • Jogurt naturalny 3%

    20g


  • Koperek świeży

    5g


  • Mąka pszenna

    15g


  • Natka pietruszki

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    40g


  • Pomidorki koktajlowe

    30g


  • Ser gouda

    30g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    517


  • Węglowodany (g):

    24.04


  • Białko (g):

    25.88


  • Tłuszcz (g):

    35.77

Omlet z warzywami z ziołowym dipem

25 min

Sposób przygotowania:

1.Białka oddziel od żółtek. Następnie białko ubij na sztywną pianę, wymieszaj z żółtkami i mąką.

  1. Pomidorki przekrój na pół, cebule oraz paprykę pokrój w drobną kostkę. Awokado obierz, usuń pestkę i również pokrój w kostkę.
  2. Do osobnego naczynie dodaj jogurt, sok z cytryny oraz posiekany koperek, pietruszkę i czosnek. Całość dopraw.
  3. Na patelni podsmaż wszystkie warzywa, po czym przełóż je na osobny talerz.
  4. Na tej samej patelni wlej jaja z mąką, chwilę podsmaż i dodaj z powrotem usmażone wcześniej warzywa.
  5. Warzywa umieść na połówce omletu. Z wierzchu posyp serem.
  6. Omlet smaż na małym ogniu, powoli pod przykryciem do ścięcia się jajek.
  7. Gotowym omlet przełóż na talerz. Do środka włóż łyżkę dipu ziołowego. Na sam koniec omlet złóż na pół i posyp szczypiorkiem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Omlet z warzywami z ziołowym dipem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu