1.Białka oddziel od żółtek. Następnie białko ubij na sztywną pianę, wymieszaj z żółtkami i mąką.
- Pomidorki przekrój na pół, cebule oraz paprykę pokrój w drobną kostkę. Awokado obierz, usuń pestkę i również pokrój w kostkę.
- Do osobnego naczynie dodaj jogurt, sok z cytryny oraz posiekany koperek, pietruszkę i czosnek. Całość dopraw.
- Na patelni podsmaż wszystkie warzywa, po czym przełóż je na osobny talerz.
- Na tej samej patelni wlej jaja z mąką, chwilę podsmaż i dodaj z powrotem usmażone wcześniej warzywa.
- Warzywa umieść na połówce omletu. Z wierzchu posyp serem.
- Omlet smaż na małym ogniu, powoli pod przykryciem do ścięcia się jajek.
- Gotowym omlet przełóż na talerz. Do środka włóż łyżkę dipu ziołowego. Na sam koniec omlet złóż na pół i posyp szczypiorkiem.