Składniki

  • Jajko kurze

    56g


  • Keczup

    7g


  • Mleko krowie 2%

    60g


  • Mąka pszenna

    45g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieczarki

    100g


  • Ser gouda

    40g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    534


  • Węglowodany (g):

    43.69


  • Białko (g):

    26.8


  • Tłuszcz (g):

    28.28

Naleśniki z pieczarkami i serem

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki obierz, zetrzyj na tarce, dopraw do smaku i podsmaż na połowie oliwy.
  2. W międzyczasie przygotuj ciasto naleśnikowe. Mąkę, jajko oraz mleko wrzuć do naczynia i wymieszaj.
  3. Naleśniki smaż na rozgrzej patelni na pozostałej oliwie.
  4. Na gotowe naleśniki połóż usmażone pieczarki oraz ser i zawiń w rulon.
  5. Następnie połóż je na patelni i opiekaj z każdej ze strony aby ser się stopił.
  6. Podawaj z odrobiną keczupu.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Naleśniki z pieczarkami i serem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu