Składniki

  • Jajko kurze

    56g


  • Mleko krowie 2%

    100g


  • Mąka pszenna

    70g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Pieczarki

    120g


  • Por

    40g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    480


  • Węglowodany (g):

    68.19


  • Białko (g):

    21.87


  • Tłuszcz (g):

    13.52

Naleśniki z pieczarkami i porem

35 min

Sposób przygotowania:

1.Mąkę, mleko, jajko przełóż do miski i zmiksuj na jednolitą, lejącą masę. 1.Odstaw ciasto na około 15 minut.

  1. Pieczarki oraz pora podsmaż na suchej patelni. Pieczarki puszczą sok, więc uduszą się we własnym sosie. Dodaj przyprawy. 1.Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni na oliwie.
  2. Farsz rozsmaruj na naleśniku i zwiń w rulon.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Naleśniki z pieczarkami i porem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu