Składniki

  • Jajko kurze

    56g


  • Jogurt typu greckiego

    50g


  • Mleko krowie 2%

    120g


  • Mąka żytnia

    60g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pomidorki koktajlowe

    45g


  • Ryba łosoś - wędzony

    50g


  • Ser mozzarella - ser żółty

    45g


  • Szczypiorek

    10g


  • Szpinak

    20g


  • Sól

    1g


  • Woda

    90g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    702


  • Węglowodany (g):

    57.11


  • Białko (g):

    39.89


  • Tłuszcz (g):

    35.39

Naleśniki szpinakowe z łososiem, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

25 min

Sposób przygotowania:

  1. Do naczynia wrzuć umyty szpinak i zalej go mlekiem. Blenduj do momentu, aż powstanie gładka zielona masa.
  2. Do masy dodaj jajko, mąkę, oliwę, wodę oraz sól. Całość zmiksuj.
  3. Smaż do momentu zarumienienia się naleśnika.
  4. Następnie dodaj łososia, pomidorki koktajlowe i pociętą mozzarellę.
  5. Złóż na pół i smaż do momentu roztopienia się sera.
  6. Gotowego naleśnika posmaruj jogurtem i posyp szczypiorkiem.

Warto użyć mąki żytniej typu 720

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Naleśniki szpinakowe z łososiem, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu