Składniki

  • Jajko kurze

    56g


  • Mleko krowie 2%

    60g


  • Mąka ryżowa biała

    45g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Suszone pomidory w oleju

    40g


  • Szynka wieprzowa - wędlina

    70g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    516


  • Węglowodany (g):

    49.45


  • Białko (g):

    26.29


  • Tłuszcz (g):

    24.29

Naleśniki ryżowe z szynką i pomidorami

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę, mleko, jajko wrzuć do miski i zmiksuj na jednolitą, lejącą masę.
  2. Odstaw ciasto na około 15 minut.
  3. Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni na oliwie.
  4. Następnie na gotowe placki połóż wędlinę i suszone pomidory.
  5. Naleśnika zwiń w rulon.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Naleśniki ryżowe z szynką i pomidorami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu