Składniki

  • Bakłażan

    120g


  • Majeranek suszony

    3g


  • Makaron pełnoziarnisty

    100g


  • Migdały całe

    15g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Oliwki

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    589


  • Węglowodany (g):

    86.68


  • Białko (g):

    18.77


  • Tłuszcz (g):

    23.03

Makaron zielonymi oliwkami i bakłażanem

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Bakłażana pokrój w kostkę a oliwki w plasterki.
  3. Bakłażana podsmaż na oliwie. Dodaj do niego ugotowany makaron, oliwki, pokruszone migdałki.
  4. Następnie potrawę dopraw do smaku majerankiem, sól i pieprz.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Makaron zielonymi oliwkami i bakłażanem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu