Składniki

  • Boczek wędzony

    50g


  • Cebula

    70g


  • Cukinia

    80g


  • Kiełbasa śląska

    50g


  • Koncentrat pomidorowy

    20g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Papryka słodka czerwona

    20g


  • Papryka słodka zielona

    20g


  • Papryka słodka żółta

    20g


  • Pomidory z puszki

    150g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    436


  • Węglowodany (g):

    27.22


  • Białko (g):

    20.54


  • Tłuszcz (g):

    29.95

Leczo z cukinią

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Do wysokiego garnka wlej oliwę. Dodaj posiekaną cebulkę oraz czosnek. Gdy warzywa się zeszklą dodaj kiełbasę oraz boczek. Smaż, aż wszystko się zarumieni.
  2. Dodaj pokrojone papryki, cukinię oraz odrobinę wody. Duś pod przykryciem, aż wszystko zmięknie.
  3. Następnie dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy według uznania.
  4. Całość duś jeszcze przez jakiś czas, aż wszystko przejdzie smakiem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Leczo z cukinią
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu