Składniki

  • Cebula

    100g


  • Cytryna

    5g


  • Kalafior

    100g


  • Kasza jaglana

    50g


  • Kolendra suszona

    1g


  • Kukurydza konserwowa

    40g


  • Musztarda

    15g


  • Mąka z ciecierzycy

    30g


  • Oliwa, olej z oliwek

    20g


  • Pomidor czerwony

    200g


  • Rukola

    15g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    636


  • Węglowodany (g):

    85.07


  • Białko (g):

    19.07


  • Tłuszcz (g):

    25.96

Kotlety z kalafiora z surówką z rukoli

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Kalafiora podziel na małe różyczki, cebulę pokrój na małe kawałki i podsmaż na odrobinie oliwy.
  3. Ugotowaną kaszę jaglaną zblenduj kalafiorem i cebulą. Dodaj do niej mąkę, kolendrę, sól i pieprz i dokładnie wymieszaj.
  4. Z masy uformuj kotleciki i usmaż je na pozostałej oliwie do zarumienienia.
  5. Rukolę wymieszaj z pokrojonym pomidorem i kukurydzą.
  6. Sok z cytryny wymieszaj z musztardą i z odrobiną oliwy. Sosem polej surówkę.
  7. Gotowe kotlety podawaj z surówką.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Kotlety z kalafiora z surówką z rukoli
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu